2016-11-02 13:58:56• hírek • Szatmár.ro

Apokaliptikus forgatókönyv alapján gyakorlatoztak a tűzoltók

Földrengés okozott károkat Bukarestben és környékén - most is megmutatkozott az autópályák hiánya.

Szinte az egész országból vettek részt tűzoltók a Bukarestben tartott gyakorlaton. Ennek forgatókönyve szerint 7-es erősségű rengés rázta meg a fővárost. Utórengések is voltak, a legerősebb 5,6-os erősségű volt. Bukarest régi központjában a gyakorlat szerint 18 épület sérült, 100-an megsebesültek, 300-an pedig fedél nélkül maradtak. A Pantelimon lakónegyedben három tömbházban esett kár, 450-en megsérültek, 400 személy elhelyezéséről kellett gondoskodni. A Pajura lakónegyedben tíz ház és három tízemeletes tömbház sérült meg. Ott az ellátásra várók száma 160, az elhelyezésre várók száma 400 volt.

Az utórezgések Iasi megyében okoztak gondot, ott 15 épületben lett kár, 800-an megsebesültek, 300-an fedél nélkül maradtak, voltak halottak is.

A Földrengés 2016 fantázianevű gyakorlaton 126 szatmári tűzoltó és 13 speciálisan felszerelt jármű vett részt. Sajnos azonban most is megmutatkozott az autópályák hiánya: a szatmáriak 10 óra után indultak el a fővárosba, és 21 óra után értek célba, és kezdhették meg a mentést. Éles helyzetben ez ki tudja, hogy hány emberéletbe kerülne.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: